En wij werken rustig verder !

Het is weeral even geleden dat wij nog eens iets van ons lieten horen, reden hiervoor is dat we hier vooral stevig aan het werk zijn …….. Deze week hebben we met mijn broertje (Hans) en zijn vrouw (Els) 4 extra handen om ons werk hier te verlichten en het resultaat is absoluut merkbaar !  Dit zijn 2 mensen die een ganse dag kunnen doorwerken aan iets zonder dat ze tussendoor worden weg geroepen door de aannemer die nog wat vragen heeft, zonder dat ze naar de bank moeten om een rekening te gaan openen, zonder dat ze naar de post moeten om de rekening van het gebruik van de autosnelweg moeten gaan betalen, ……. Gewoon los van alle poespas kunnen zij een ganse dag doorwerken aan hun jobke, iets wat voor ons zelf heel moeilijk is, zeg maar onmogelijk !   En het resultaat mag absoluut gezien worden, zo hebben ze bijvoorbeeld deze week op 1 (lange) dag het ganse hekwerk rond ons terras geschilderd. Dit zou ons onmogelijk gelukt zijn, en dan werd tussendoor ook nog de berging van een laagje verf voorzien.  Sterk werk, en zeer veel dank natuurlijk !

Ondertussen staat hier ook een boormachine op onze grond om een put te boren zodat ook onze watervoorziening een gans jaar door gegarandeerd blijft. Vandaag hebben wij nog altijd  water dat spontaan uit “onze” berg komt gelopen maar niemand kan ons garanderen dat het waterdebiet van deze bron ook voldoende is om met een vol huis een ganse zomer door te komen. Integendeel zelfs, mensen met verstand van zaken hebben ons gewaarschuwd dat dit een reeël probleem zou kunnen zijn. Allemaal leuk en aardig voor een huis met 1 of 2 mensen, niemand gaf ons garanties voor voldoende water bij een vol huis (16 mensen maximum).  Het leek ons dus absoluut geen goed plan om ons zo afhankelijk te maken van een onbetrouwbare waterbron. De oplossing: zelf een waterput laten boren zodat we ook hier onafhankelijk zijn van wie of wat dan ook. Bye the way: een waterleiding op de straat om onze quinta op aan te sluiten –zoals dat in België zou gebeuren- hebben we hier in geen kilometers in de omtrek.

Ons huidige plan: we boren een put van +/- 100 diep in de berg, tot op een waterader die ons elke dag +/- 20.000 l water kan leveren. Deze pompen we op en laten het water via een filterssysteem en buffertank naar het huis stromen.  à work in progress, we houden u op de hoogte !   🙂

Waar houden wij onzelf zo nog al mee mee bezig tussendoor:

– Het verwarmingssysteem voor het huis + warm water is besteld, inclusief de houtkachel die als back up voor beide systemen gaat dienst moeten doen, start installatie over een week of 3. De betonplaat voor de zonnecollectoren is reeds geplaatst.

– Onze buurman (Bruggeling en schrijnwerker) heeft opdracht gekregen om de badkamerkastjes te maken, de keuken op te frissen, een wandmeubel aan te maken, ……

– We zijn bij de architect langs geweest om de ontwerptekeningen van het (uiteindelijke) zwembad te gaan bekijken en de status van onze toeristenvergunning te bespreken. à zag er zeer leuk uit, later meer !

– De badkamers zijn afgewerkt qua tegels, vloeren, vensterschabben, douches plaatsen, ……. De schilderwerken in de badkamers zijn ondertussen aangevat.

– Er zijn nog enkele fruitbomen bij geplaatst in de tuin zodat we in de toekomst met écht verse appelsienen en citroenen kunnen werken, recht uit onze tuin ! 🙂

En dan is er ook nog de Kenzo, onze hond !

Hij heeft het zeker heel moeilijk gehad hier in zijn nieuwe omgeving. Alles voelde zeer onwennig aan en het resultaat was dat hij een godganse dag achter ons gat aan liep. We mochten werkelijk geen stap verzetten of hij kwam achterna, tot vervelens toe ….

Bij wijze van “compensatie” hebben we hem dan toegelaten om zich hier te nestelen in een oude zetel die de vorige eigenaar heeft laten staan en daarin voelt hij zich blijkbaar goed thuis ! Jarenlang heb ik hem verboden om in de zetel te gaan liggen …… en nu heeft hij plots een eigen zetel !  Terminologieën als “KING KENZO” zijn hier al meermaals gevallen !   🙂

En wat met onze container ?

Volgens de laatste berichten zou hij arriveren in Lissabon, nu zondag as. (26 maart)

Wanneer we hem hier mogen verwachten is echter nog onduidelijk.

Wij wachten geduldig (op zijn Portugees) op verder nieuws …….

Hoe dan ook, er is hier nog veel werk te doen vooraleer we dit ganse pand op het niveau hebben dat wij voor ogen hebben maar onze planning is tot op heden nog nooit in gevaar geweest. Op 12 mei krijgen we onze eerste gasten over de vloer en zonder tegenslagen zullen zij hier hopelijk met een grote glimlach op het gezicht terug vertrekken !

Nu zondag vertrekken Els en Hans terug richting België …… maar er komen 2 helpende handje in de plaats van een Nederlandse kunstschilder die hier absoluut gaat bewijzen dat ik momenteel niet aan het overdrijven ben, WELKOM PETER !

Een zonnige groet,

Ann & Gerrit

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *