Ons definitief vertrek

Aangezien wij jullie steeds willen blijven informeren over onze Portugese avonturen, hierbij een nieuw blogberichtje, deels geschreven vanin het vliegtuig richting Faro !   🙂

Een vlucht die trouwens met de nodige vertraging de lucht is in gegaan omdat er in Portugal ergens een radar stuk was, daardoor was er slechts beperkt vliegverkeer toegestaan boven Portugal en wij waren mee de pineut …… en vertrokken meer dan een uur later dan voorzien voor een vlucht die dan maar voor een groot deel over Spanje zou gaan en niet over Portugal.

Deze keer is ook Kenzo (onze hond) mee gevlogen. Spijtig dat hij niet kon vertellen wat hij er van vond !  Al zou het ook wel eens kunnen dat het misschien best is dat we dit niet weten. De kans is immers groot dat hij ons enkele uren grondig vervloekt heeft.  Hij is meegevlogen in een speciale bench en zat ergens in een apart luik van de bagage. Veel meer details hebben we hier ook niet over. Hij was in ieder geval wel superblij dat hij uit zijn bench mocht na een opsluitingsperiode van een uur of 6.  Van de dierenarts hadden we nog een soort van verdovingsspuit gekregen, hopelijk heeft die zijn werk gedaan en heeft hij goed geslapen.

De voorbije dagen zijn voor ons zeer hectisch geweest. Donderdagavond bijvoorbeeld zijn we tot laat in de avond bezig geweest met dozen te vullen, meubels in te pakken in noppenfolie, het huis te kuisen, …….. De vrachtwagen met 40 voet container zou immers vrijdagochtend komen om gevuld te worden.  En het mag gezegd worden: de Lithouse chauffeur stond om 7:30 uur keurig op tijd voor onze deur. Onze eerste indruk: “dit is MEGA veel ruimte om alles in te krijgen, de helft had ook genoeg geweest” Een uur of 4 later was de Mark (onze ondertussen EX-buurman) aan het puzzelen om alles er in te krijgen. Iets wat hem trouwens nog perfect gelukt is ook ! Nogmaals dank hiervoor !  Ook super bedankt: Natacha en Bert, en uiteraard onze buren Ann en Edwin, jullie hebben écht wel prima werk verricht en daarmee dus ook een gratis overnachting in onze B&B (zeer) dik verdiend !  🙂

Even later stelden we echter een probleemke vast: het hondehok stond nog altijd keurig op zijn plaats in de tuin en zat dus niet mee in de container …… Kenzo zal dus een nieuw huisje krijgen op onze Portugese berg !

Vrijdagmiddag is onze container naar Rotterdam vertrokken waar hij één van de dagen op een schip wordt gezet richting Setubal (Lissabon). Wanneer hij daar gaat aankomen en wanneer hij bij ons thuis gaat arriveren is ons momenteel nog niet bekend. We hebben ergens gehoord dat dit transport een dag of 10 zou duren, we kunnen ons dus nog even voorbereiden. Dit zal ook nodig zijn want een truck met dergelijke container kan totaal niet tot bij ons aan de voordeur rijden. We moeten het allemaal nog eens goed bekijken maar zoals het er nu naar uit ziet gaan we de container lossen op ongeveer 500 meter van ons vandaan en dan alles over laden op een kleinere vrachtwagen …. Die wel tot aan onze deur kan komen.  Dit gaat nog een behoorlijke klus worden en hiervoor zal zeker links of rechts nog een hulplijn gezocht moeten worden !

Ondertussen zou ook onze elektriciteitsvoorziening gegarandeerd moeten zijn, de zonnepanelen en bijbehorende batterijen zijn immers afgelopen woensdag in dienst gezet !

Mogelijk herinneren jullie zich nog dat we +/- 14 dagen geleden nog een uitval hadden van de elektriciteit omdat de batterijen helemaal leeg waren, dit zou nu niet meer mogen en kunnen gebeuren ! Leuk hebbedingetje is mee geïnstalleerd om dit te bewaken: via een app kan je online zien wat de status van de installatie is. Hoeveel Watt maakt de installatie, hoeveel verbruik is er, wat is de status van de batterijen, …… alles staat netjes op ons GSM toestel en tablet.  We moeten in de toekomst nog verder evalueren of het zonnetje voldoende schijnt om ons dagelijkse elektriciteitsverbruik een volledig jaar te coveren.  In de zomermaanden gaat dit absoluut geen probleem zijn, in de winter is het dit mogelijk wel indien het écht dagen na elkaar bewolkt blijft. Is dit het geval, dan moet er alsnog geïnvesteerd worden in een goed “plan B”. Dit zal dan meer dan waarschijnlijk een generator zijn die tijdens de donkere wintermaanden af en toe eens aangezet worden om de batterijen terug op niveau te brengen. We zijn benieuwd wat deze nieuwe installatie ons gaat brengen !

Later hierover ongetwijfeld meer, nu gaan we (heel) even suffen en bekomen van enkele dagen zware arbeid …….

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *