Er is weer heel wat gebeurd deze week…..

 

De koers waarvan vorige week spake is niet bij ons gepaseert, dat staat vast want wij hebben er helemaal niets van gezien 🙂

Ondertussen hebben ze eind vorige, en deze week veel materialen geleverd voor de zonnepanelen …… en dat ging niet altijd even vlot.  We hadden vrijdag 17 februari familiaal bezoek uit België en dat kwam ons even goed uit. Net toen ons bezoek wilde vertrekken kwam er een vrachtwagen toe met metalen steunen voor de zonnepanelen. Dus hebben we nonkel Jan en tante Christiane meteen mee aan het werk gezet en kregen ze de eer en het genoegen om de vrachtwagen mee te mogen helpen lossen. Vele handen maken licht werk 🙂 . Hiervoor nogmaals onze oprechte dank!

Dinsdag kwamen dan de 40 zonnepanelen toe, ook deze moesten handmatig gelost worden. Reden hiervoor: deze leveringen gebeuren met vrij grote vrachtwagens en die kunnen niet tot aan onze voordeur rijden ….. Gelukkig hebben we hier enkele aardige bouwvakkers werken en na een uur was deze klus ook weer geklaard.

Donderdag waren dan de batterijen aan de beurt. Dit was al helemaal niet simpel aangezien deze een 90 kg per stuk wegen en gestapeld staan op een pallet.  Pallet dan maar  afgeladen en in het zand laten staan, dit zal een klus voor maandag worden wanneer de opbouw van de zonnepanelen gaat beginnen.

Zoals jullie aan de foto kunnen zien zijn we volop bezig met de opbouw van onze badkamers en dit schiet aardg op.  We hebben hier dagelijks 2 Portugese bouwvakkers over de vloer. Aardige en behulpzame gasten …… maar het communiceren is heel moeilijk. Geen van beide spreekt een woord Engels en onze Portugese “bouwvakkerswoordenschat” gaat niet verder dan “massa” (= mortel).  Dan maar met handen en voeten ….. en dat lukt meestal nog ook !   🙂  Nog wat achtergrondinformatie: wij betalen het hulpje van de gespecialisserde bouwvakker hier 70 €/dag, de ervaren bouwvakker zelf 85 €.  Hiervoor werken die gasten elke dag 8 uur.

Deze week is ook de architect nog eens langs geweest aangaande het zwembad.

Zoals reeds eerder aangegeven moeten we onze droom van het infinitiezwembad nog even op bergen. Omwille van toelatingen en vergunningen krijgen we hiervoor op korte termijn geen groen licht. Daarom zijn we over geschakeld naar “plan B”, zijnde: we bouwen nu reeds een groot deel van het defintieve deck rond het zwembad ….. maar plaatsen hier een voorlopig bad naast, vermoedenlijk wordt dit een houten exemplaar.  Van zodra de vergunningen er dan wel zijn (vermoedelijke wachttijd < 1jaar) halen we het tijdelijke bad weg en plaatsen we het definitieve.  De architect ging enkele voorstellen uitwerken, gebaseerd op de topografische tekening die deze week van onze eigendom gemaakt is.

In de winter zou je mogelijk vermoeden dat het hier in de Algarve rustig en stil is, dit is echter buiten de auto en moto sector gerekend. In de periode dat wij hier nu zijn hebben we al meermaals ganse colonnes twee- en vierwielers zien passeren. Allemaal splinternieuwe exemplaren, netjes in colonne achter elkaar. Navraag leerde ons dat dit allemaal proefritten zijn die de fabrikanten organiseren voor de gespecialiseerde pers en jounalisten.  Hebben we hier al zien passeren: de Seat Ateca, het ganse gamma BMW motoren, BMW GS (off road onder leiding van een enkele BMW instructeurs, behoorlijk spectaculair !) en één of andere naked bike van Kawasaki. De verslagen zijn binnekort waarschijnljik te lezen in de vakliteratuur.

En dan is het nu aftellen naar Zondag, dan komen Nele en Stijn naar hier gevlogen voor enkele dagen !   🙂 🙂

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *