Ondertussen in de Algarve

Ondertussen in de Algarve…..

 

De voorbije dagen is het weer hier echt niet schitterend geweest, veel bewolking en regen. Op zich geen probleem zou je denken, maar dat is het momenteel hier bij ons wel !

Onze batterijen van onze elektriciteitsvoorziening zijn momenteel tot een minimum gezakt, vandaar dat het zonnetje van vandaag meer dan welkom was.  Het is een beetje raar om met een gereduceerd elektriciteitsverbruik te moeten leven, vandaag de dag zijn wij dit als (verwende) Belgen totaal niet meer gewend . Gelukkig hebben we wat kampeerervaring, die komt ons nu even goed van pas !   🙂

Maar geen nood: deze week is de fundering van het nieuwe “zonnepanelenpark” afgewerkt en morgen (donderdag 16 februari) worden de eerste onderdelen geleverd van de nieuwe installatie. Volgende week beginnen ze met alles op te bouwen en zijn deze problemen voor goed van de baan !

 

Wat 14 dagen geleden al in de lucht hing is ondertussen ook effectief een feit geworden: de samenwerking met onze eerste architect is beëindigd. Ondertussen werken we al samen met een andere architect, een man die een totaal andere manier van werken heeft …… maar dat was nu net wat we zochten, zoniet zouden we nooit  onze eerste gasten in mei op een deftige manier kunnen ontvangen.  Het vertrouwen is er nu volledig terug nu en de eerste resultaten zijn ondertussen ook al te zien:

 

  • – De 2 badkamers van onze 2 comfort kamers zijn volledig afgebroken.  Reden hiervoor: de ligbaden die er origineel stonden worden vervangen door douches. Het resultaat zijn enkele kale muren zonder meer. Recent hebben we een -zeer gerespecteerd- aannemer aangesteld om alles terug op te bouwen. Omwille van de tijdsdruk wil ik hier zelf niet aan beginnen.
  • – De ramen van alle gastenkamers worden vervangen. Het originele enkele glas in de houten structuren verdwijnen volledig, PVC ramen met sterk isolerend dubbel glas komt in de plaats. Alles is besteld, de juiste afmetingen worden begin volgende week genomen.
  • – Ons AL dossier (soort uitbatingsvergunning voor toerisme) ligt klaar om ingedient te worden bij “de Camera” (= het gemeentehuis)
  • – De tuin is volledig in 3D opgemeten zodat de architect eerstdaags kan beginnen met het ontwerp van het zwembad.
  • – ……..

 

Kortom, we zijn in een soort van stroomversnelling terecht gekomen nu we een nieuwe “adviseur” hebben, maar dit voelt vooral heel goed ! We maken met rasseschreden vooruitgang en was hoogdringend nodig !

 

Nog wat fait divers:

  • – we zijn ondertussen ook officieel “resident” in Portugal ! Dit wil zeggen dat we ons hier officieel hebben ingeschreven in “de Camera”.
  • – We moeten ons ook in orde stellen bij “de Financas” ….. maar omwille van het taalprobleem is dat op dit moment nog niet volledig uit de voeten.  De nodige afspraken zijn ondertussen gemaakt met onze “hulplijn” omdit in orde te gaan brengen, normaal gezien komt dit vrijdag wel in orde.
  • – We hebben vandaag onze eerste Portugese auto gekocht !  Begin volgend week rijden we ook effectief met een Portugese nummerplaat rond, het werd een karretje met 7 zitplaatsen !   🙂
  • Mochten er ondertussen kandidaten zijn om de VW Amarok over te nemen, jullie weten ons wel te vinden. Goeie en ruime wagen …… maar past niet echt in het concept van een B&B, bovendien kost het ons (veel) te veel om hem hier ook officieel in Portugal in te voeren.
  • – Momenteel rijdt er een koers door de Algarve en morgen is er een aankomst voorzien in Monchique, hier vlakbij. Het is ons onduidelijk of de renners ook effectief bij ons gaan passeren, dat zien we morgen dan wel weer …….
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *