Routebeschrijving

Download de routebeschrijving in PDF (om te printen) door hier te klikken.

Hoe ons bereiken:

Om de verplaatsing naar onze Quinta te maken vlieg je het best op Faro in Portugal.

Ryanair en Transavia hebben bijna dagelijks goedkope vluchten naar Faro vanaf de luchthavens van  Charlerloi of Eindhoven.  Let bij het boeken vooral op de precieze dag dat je gaat vliegen, een prijsverschil van 50% voor een vertrek 1 dag vroeger of later is niet abnormaal. Vooral buiten het drukke toeristische seizoen kan dit wel eens gebeuren.

Vanuit Faro bereik je onze quinta na een uurtje. Het is zeker niet moeilijk als je onderstaande beschrijving volgt ….. of je laat je door ons afhalen aan de luchthaven. Laat ons even weten wat uw voorkeur is.

Voor de GPS fanaten: onze quinta ligt op volgende coördinaten:

N 37,30544°  –   W 8,49982°

Bedenk dat u in Portugal problemen hebt met een GPS indien u denkt een straatnaam en huisnummer te kunnen ingeven. In onze omgeving wordt er uitsluitend gewerkt met wijken en gehuchten, niet met straatnamen en huisnummers !  Daarom bevelen wij iedereen aan om één van de onderstaande routebeschrijvingen te volgen.

Routebeschrijving vanaf Monchique

Net voor Monchique centrum heb je een grote supermarkt “Intermarché”.  Vlak daarvoor ligt een rond punt, hier rij je richting Alferce.  De baan slingert ongeveer 8 km langs de flank van de Picota berg. Van zodra Alferce in jullie gezichtsveld komt ga je rechtsaf (je volgt het bordje “ALFERCE” en gaat steil de berg op richting centrum Alferce. Net voor je de dorpskern binnen rijd ga je rechtsaf in een zeer scherpe en steile haarspeldbocht, je volgt dus hier dus de borden die de richting Silves en Portimao aanduiden. Deze baan volg je exact 4 km. Na 3 km rij je voorbij het uitzichtpunt “Miradouro”, dan ben je er dus bijna. 1 km verder draai je aan de linkerkant de oprit op.

Routebeschrijving vanaf Faro-Airport

Je verlaat de parking van de luchthaven en komt automatisch op de grote rotonde terecht die centraal ligt voor de luchthaven. Je volgt hier de borden richting autosnelweg ”A22”

Even verderop wordt voor het eerst Portimao aangegeven, deze richting blijf je volgen, uw eindbestemming ligt uiteindelijk niet zo ver van Portimao vandaan.  Deze weg is steeds in het blauw aangegeven. (blauw is ook in Portugal de kleur voor een autosnelweg)

U blijft steeds maar “Portimao” volgen tot aan de afslag nr 5 “Portimao – Monchique”.

Wanneer u deze afslag neemt kom je automatisch op een rond punt terecht.

Hier neemt u de eerste afslag richting Monchique.

Je passeert het (kleine) dorpje Porto de Lagos en blijft verder Monchique volgen. Vlak daar achter op het ronde punt rij je rechtdoor naar Monchique, de afslag naar Silves laat je dus rechts liggen.

Even verderop is er aan de linkerkant een benzinestation van CEPSA, aan de eerst volgende verkeerslichten …. die meestal niet werken (+/- 700 m voorbij het benzinestation ) gaat u rechtsaf net voor het bord RASMALHO.  Je rijdt nu steil de berg op.

U blijft deze weg volgen tot u op een T komt waar u linksaf moet richting ….. Quinta O Ninho. U zit nu op +/- 10 km van uw vakantiebestemming.

Het weggetje gaat bergop en bergaf, u blijft gewoon de weg volgen, laat een afslag naar Foz Do Barreiro en Fonta Santa rechts liggen en u ziet na de eerstvogende scherpe bocht onze Quinta voor het eerst in de verte liggen.  Indien u over de baan kijk ziet u in de verte een witte vlek op de heuvelrug ….. daar gaat u de tijd van uw leven beleven !

U blijft de weg volgen en u bent écht dichtbij onze quinta indien u de afslag  “Caldas de Monchique – Fornalha” voorbij rijdt. 500 m verder draait u rechts de oprit van uw verblijf op.