Terugblik op het voorbije jaar 2022

Hallo iedereen!
Wat bracht 2021?

Het jaar 2021 loopt op zijn einde en ook dit jaar werd voor ons allen een bewogen jaar!  Een ogenschijnlijk simpel virus hield ons opnieuw een heel jaar in zijn/haar macht ….. en daar werd uiteindelijk niemand vrolijker van, toch?   Als we dan toch nog heel even mogen terugblikken op het -nu bijna- voorbije jaar: al bij al is 2021 voor ons en onze B&B geen slecht jaar geweest. Het voorjaar ging nog grotendeels verloren omdat iedereen zat te wachten op zijn vaccinatie, maar toen daarna het toerisme éénmaal op gang kwam was er bij manier van spreken geen houden meer aan. De reishonger bij onze gasten was duidelijk héél groot, en daar werden we dan weer wel een beetje vrolijker van! 🙂Vooral in de maanden juli, augustus, september en oktober zat onze planning propvol en anders dan in 2020 kwamen er amper nog annuleringen binnen omwille van het gekende virus.   De Toekomst: 2022Laat ons nu maar focussen op de toekomst en vooral niet teveel meer achteruit kijken.   Voor 2022 is onze planning al behoorlijk gevuld ondertussen.   Gedeeltelijk is dit te danken aan onze samenwerking met Backroads. Dit is een Amerikaanse firma die avontuurlijke fiets- en wandelvakanties organiseert voor de beter bemiddelde Amerikanen.  Eén rit van hun zesdaagse fietsvakantie door Portugal vertrekt aan onze B&B. Die trip gaat op die bewuste dag in eerste instantie naar Silves, later rijden ze verder naar Portimão waar ze blijven slapen met zicht op de zee. Dat deze mensen net bij ons vertrekken is niet toevallig, de eerste 10 km van hun toch gaat vooral bergaf en dat weten de Amerikanen ten zeerste te appreciëren.   Maar vooraleer we aan seizoen 2022 kunnen beginnen is het ook voor ons nog even winter, en dus voor ons ook “klusperiode”.  

 Dé planning

Wat staat er zoal op onze winterplanning en wat zijn de verbeteringen die wij willen aanbrengen tegen volgend jaar:  

  • Wij willen deze winter een zwembadverwarming plaatsen, daarmee hopen we het “zwembadseizoen” met enkele maanden te verlengen.  Wij hebben de voorbije 2 jaren duidelijk gemerkt dat -zelfs bij een klein beetje wind- het zwembadwater ‘s nachts verschillende graden afkoelt. In eerste instantie gaan we dat trachten tegen te gaan door een afdekking op het water te leggen, bijkomend willen we overdag de temperatuur wat meer “boosteren”.. om ook maar eens even een populair woord te gebruiken!   De combinatie van deze 2 ingrepen zou het water in het voor- en najaar toch enkele graden moeten opwarmen en zo het zwemcomfort verbeteren.
  • Aan onze toegangspoort zal weldra ’s avonds licht branden. We merkten dat ’s avonds behoorlijk wat mensen onze ingang misten op het moment dat ze kwamen aan gereden.  Zeker indien je vanuit Monchique komt ben je voorbij vooraleer je het goed en wel beseft. Met wat extra verlichting hopen we dit probleem grotendeels op te lossen. Ook langs het lange pad naar ons huis wordt er tegelijk wat verlichting geplaatst.  
  • Er komt een nieuwe en grotere schaduwdoek aan het zwembad.  De wind heeft de vorige op het einde van het toeristische seizoen volledig om zeep geholpen. Bovendien was er te weinig oppervlakte schaduw rond het zwembad, vooral dan in de latere namiddag wanneer de zon wat lager staat.  De combinatie van deze 2 zaken hebben ons doen beslissen om de bestaande houten constructie in zijn totaliteit te vervangen.  Het volgend seizoen zullen er 2 nieuwe doeken hangen die de totale oppervlakte schaduw zullen verdubbelen.   
  • Verder zijn er nog diverse kleinere klusjes die op uitvoering wachten (schilderwerken, andere verfraaiingen,  …..) maar het zou ons te ver leiden -en vooral niemand boeien- om deze allemaal op te gaan sommen.

Bedankt aan iedereen!Uiteraard willen we op het einde van dit jaar iedereen bedanken die in 2021 bij ons is langsgekomen en op die manier hun vakantie een beetje aan ons toevertrouwde.  De fijne beoordelingen op internet en de leuke commentaren in ons gastenboek geven duidelijk aan dat we de ingeslagen weg verder moeten blijven volgen.   Rest ons enkel nog om jullie alvast enkele fijne feestdagen toe te wensen en laat 2022 vooral ook een jaar worden waarin we met zijn allen gezond mogen blijven!      Ann & Gerrit Kenzo, Obi en Spooky

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *