Hoe hebben onze eerste gasten het ervaren…..

Het einde van mei nadert en een eerste “vloot” aan gasten hebben hun vakantie bij ons doorgebracht.   Eindelijk hebben we dus eens kunnen proeven van datgene waar het hier eigenlijk allemaal om draait !   🙂

Het belangrijkste voor ons was absoluut de tevredenheid van onze gasten.

Dit was overduidelijk in hun reacties en hun notities in onze gastenboeken.

Enkele citaten:

 • Ann kookt superlekker
 • Kamers prima in orde, fijn uitzicht en alle rust
 • De tips van bezienswaardigheden leidde ons naar de mooiste plekjes
 • Wij komen alleszins terug
 • We hebben genoten
 • We zien elkaar zeker nog een volgende keer terug
 • Een pluim voor jullie gastvrijheid
 • Formidabel uitzicht, heerlijk ontbijt en diner

Zij hebben er van genoten, maar laat ons eerlijk zijn ………. wij minstens even erg !

Het was superleuk om mensen hier in de Algarve enkele mooie stukjes natuur te laten zien, om ze te gidsen naar de betere locale restaurantjes, om ze s’morgens een ontbijtje te serveren in een stralend zonnetje met een kilometer ver uitzicht op een prachtige vallei die eindigt in de zee, ……  Dit smaakt ook voor ons naar meer !   🙂

De voorbije 2 à 3 weken waren voor ons ook een beetje vakantie …. Spijtig genoeg is dat nu ook weer even gedaan en gaan we de werkbroek en bijgehorende (meestal vuile) T-shirt nog eens terug boven halen.

In de maanden juni en juli gaan we er terug tegen aan want er ligt nog wel wat werk op de plank hier.

Een belangrijke conclusie die we tussendoor nog kunnen trekken: de technische installaties in dit huis zijn allemaal vervangen en ze werken momenteel allemaal naar behoren !

 • Elektriciteit was er op elk moment meer dan voldoende. De lading van onze batterijen is nooit onder de 90 % gekomen.
 • Onze nieuwe verwarmingsinstallatie zorgde voor voldoende warm sanitair water, gratis opgewekt door het zonnetje.
 • Zelfs indien meerdere mensen tegelijk op internet aan het surfen waren bleef een FaceTime gesprek mogelijk. Onze WiFi snelheid is dus meer dan behoorlijk.

De focus voor de komende weken ligt op ons zwembad .

Onze bouwvakkers hebben de laatste weken met enkele honderden rotsblokken uit de tuin een juweeltje van een muur gemetseld, dit is niet meer of minder dan een echt kunstwerk ! Spotgoedkoop aan materialen ….. iets minder goedkoop als je de werkuren gaat mee rekenen. Maar: een ongeloofelijk stukje vakmanschap…. 🙂 Voor deze muur wordt een soort van terras gelegd en daar komt het (tijdelijke) zwembad voor te staan, gedeeltelijk verzonken in de grond.  Zoals jullie weten hebben we momenteel nog geen toestemming het uiteindelijke zwembad te plaatsen en moeten we een tijdelijke versie plaatsen ….. Ook tot onze spijt ja. Dit tijdelijke zwembad is ondertussen ook al besteld, het wordt een exemplaartje van 6,1 x 3,75m. Geen olympisch bad dus ….. wel meer dan voldoende groot om tijdens een warme dag wat verkoeling in te vinden !

Verder gaan we de komende weken ook aan onze eigen studio beginnen werken en gaat de luxe kamer volledig opgefrist worden. In deze kamer moet bijvoorbeeld de parket opgeschuurd worden, alle muren geschilderd, ramen worden vervangen, …….

We weten dus nog wel even wat te doen !  🙂

En dan is er ook nog de audit van de gemeente, nu dinsdag (30/05). Zij komen eens kijken of wij onze “AL-toerismevergunning” waardig zijn en of het hier een oord is waar onze gasten veilig kunnen verblijven. Deze audit gebeurt -normaal gezien- door de architect van de gemeente, tesamen met de commandant van de brandweer. Mijn brandweerhelm -die we op ons afscheidsfeest mee gekregen hebben- hebben we daarom maar iets meer prominent in de gang geplaatst, ge weet nooit waarvoor dat goed kan zijn ……. !  🙂

Zonnige groeten uit het fantastisch mooie Portugal !

Ann & Gerrit

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *