Bye bye helpende handjes

Nadat we de voorbije 14 dagen extra handjes hebben mogen ontvangen om ons te helpen staan we er vanaf nu weer alleen voor !

Toen we onze Nederlands kunstschilder Peter vorige week zondag van de luchthaven gingen halen, hadden we hier een enorme storm. Heel veel wind en heel veel regen. Niet echt een weertje dat je associeert met Portugal dus !  Sorry Hans en Els, jullie hebben hier veel regen gezien maar sinds jullie maandag vertrokken zijn is de hemel open getrokken en lopen de temperaturen op tot een mooie 23 à 24°.   Jullie zullen dus toch nog eens moeten terug komen voor dit mooie weer :).  Ondertussen is ook Peter weer naar huis vertrokken, maar niet zonder dat alle kamers hun likje verf hebben gehad …..

Zover staan we dus al, alle kamers zijn geverfd alsook de badkamers. We hebben zelfs al 1 bed in elkaar staan want zoals jullie misschien weten: die zijn in België gekocht en zijn deze week met onze container toegekomen.  Bijkomend hebben we nog heel wat dozen uit te pakken en dienen we ons opnieuw af te vragen, hebben we dit echt allemaal wel nodig. Grotendeels is deze oefening al gebeurd in Zoersel bij het inladen maar wegens tijdsgebrek hebben we dit niet kunnen afronden. Nu hebben we opnieuw dit dilemma: waar gaan we het allemaal zetten en kunnen we dit nu reeds een vaste plaatst geven ….. Het uitladen van onze container zelf is trouwens heel vlot gegaan. In 2u was de volledige klus geklaard, al ging ook dit niet zonder slag of stoot !  Het probleem was dat de grote containertruck niet op onze eigendom kon rijden en we de wagen dus 500 m verder in de straat hebben moeten lossen. Anderzijds moeten we ook wel toegeven dat er een half leger aan helpers klaar stond + 3 auto’s om te pendelen. Hiervoor ook onze oprechte dank aan onze buren Luc en Henk voor de helpende handen en transport en onze tuinman Pedro voor het gebruik van zijn truck(je). In de container zaten ook wat belgische biertjes,  die werden achteraf door Peter zeer gesmaakt.

We hebben nu nog 6 weken voor onze eerste gasten toekomen dus elke dag moet de planning bekeken worden en moeten we ervoor zorgen dat we op schema blijven …… Voorlopig lukt dat aardig, voor de kamers kan er absoluut geen probleem zijn, voor het zwembad mogelijk wel. Hiervoor zijn we weer afhankelijk van “derden” en de ervaring leert ons dat deze (vrijwel allemaal) aan een Portugees tempo werken …… En die loopt niet altijd gelijk met onze manier van denken en handelen maar bon …… We zullen er aan moeten leren wennen.

Gisteren is onze nieuwe houtkachel toegekomen. Deze zorgt in eerste instantie voor de verwarming van de living maar verwarmt tegelijk via het warmterecuperatiesysteem in de schouw ook onze vloerverwarming en zorgt voor warm douchewater indien het zonnetje niet voldoende zou schijnen. Een modern stukje technologie waar we veel van verwachten en wat tegelijk 100 % ons “groene gedachtengoed” ondersteund.

En zo werken wij elke dag verder en wordt er elke dag iets meer opgebouwd. Soms gaat dat goed, soms iets minder. Zo gingen Gerrit en Peter vorige week de douchewanden kopen bij Leroy-Merlin want nu we een paar extra sterke handen hadden moesten we deze zo nuttig mogelijk gebruiken. De heren vertrokken hier zo rond een uur of zeven (‘avonds) en waren terug rond 22u helaas zonder douchewanden. We zijn er niet uit geraakt of de auto nu te kort was of de douchewanden te lang …… we hebben ze hoe dan ook in de winkel moeten achter laten, geld terug gekregen en we zullen deze week nog eens met groter en zwaarder vervoer tot aan de winkel moeten rijden. Bye the way: het is ongeveer 3 kwartier rijden naar die Leroy Merlin, zowat de enige speciaalzaak in de ganse Algarve waar je zoveel van dergelijke  spullen bij elkaar hebt.

Heb je even raar gekeken bij de uren dat wij naar een winkel vertrekken ? Kan makkelijk maar hier kan je s’avonds laat nog boodschappen doen, wat best wel handig is daar we dan onze dagen goed kunnen invullen met werken en pas ’s avonds naar de winkel gaan als het donker is. Een zaak als Leroy Merlin is alle dagen geopend tot 21:00 uur, in het hoogseizoen is het shopping center van Portimao zelfs open tot 24u 🙂 .

Zonnige groetjes

Ann & Gerrit

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *