Weekje België

Ons vorig bericht hebben we beëindigd met het vooruitzicht dat Nele en Stijn zouden komen naar Portugal en ze zijn langs geweest !  🙂

Voor ons ook een moment van rust aangezien we met hen ook even een (toeristisch) toertje gemaakt hebben in de ruime omgeving van onze nieuwe woning, en dat deed deugd !

Wekenlang waren we bijna 7 dagen op 7 bezig met de verbouwingswerken aan de quinta en een beetje ontspanning was meer dan welkom. We hebben met hen een leuk ommetje gemaakt langs de (schitterende) westkust waar zelfs nu in de winter surfers in het water lagen om die ultieme golf te vinden waarop ze zouden kunnen surfen. Voor zover wij gezien hebben hebben ze allemaal achter het net gevist ……. Want de zee was zo goed als vlak !

Op 1 maart rond 7:30 uur dan maar richting Zoersel vertrokken want er stond nog een afscheidsfeestje op het programma.   Ongeveer 2.300 km hadden de voor de boeg en dat is verdomd ver !   Maar bon, met 2 chauffers lijkt dit natuurlijk maar half zover eh !  🙂

Momenteel zijn we 6 maart en ondertussen is ons afscheidsfeestje achter de rug.   Wij telden 104 aanwezigen, een olijke bende met “verbroederingen” over de landsgrenzen heen !  🙂  Zeer veel dank aan iedereen die aanwezig was, het was voor ons een hartverwarmend moment !

Veel tijd om uit te suffen krijgen we echter niet want momenteel zijn we bezig om een gans huis leeg te maken …… en ook dat is een behoorlijke klus. Vrijwel elk papiertje , kaftje, mapje, boekje, kastje, ….. Alles moet vast genomen worden en er moet een evaluatie gemaakt worden: nemen we dit nu mee of niet ? Bedenk dat wij zelf in onze nieuwe woonst een stuk kleiner gaan wonen dan dat we nu wonen en dat heeft zo zijn concequenties.  Veel zaken kunnen eenvoudigweg niet mee genomen worden omdat we er geen plaats voor zullen hebben. Maximaal minimalisme moet ons nieuwe gedachtengoed worden !

Een leuke uitdaging !   🙂

Hoe dan ook: we hebben hier nog massa’s werk om alles tijdig in de dozen te krijgen ….. en dat heeft zo zijn concequenties naar deze blog toe.  Vrijdag staat de verhuiswagen hier voor de deur en zaterdag vliegen we met hond en al terug naar Portugal.

Leuk wist-je-datje nog: onze terugvlucht kost ons bij Transavia exact 140 €, zijnde 40 € voor Ann, 40 € voor mezelf …… en 60 € voor de hond !   Onze viervoeter is dus de duurste sujet  van ons drietjes, en toch krijgt hij maar een plaatske in het bagageruim.  Er zal wel ergens een logica achter zitten maar wij hebben ze toch even niet helemaal door !   🙂

Swat ….. let it be, momenteel hebben we andere katjes te geselen …….

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *