Ann haar vertrek

 

30 januari was het mijn laaste werkdag bij Geodis, het doet toch iets met een mens zo afscheid nemen na bijna 10 jaar. Soit het is uiteindelijk voor een nieuwe stap en een heel andere uitdaging en daar kijk ik enorm naar uit.

Mijn vertrek naar de Algarve stond gepland op zondag 5 februari dus ik had nog enkele dagen om in België nog enkele dingen te regelen….. Saunake, etentje met vriendinnen, bezoek aan de mama en papa, nog eens naar de kapper, afspraak met de bank, nog een laaste afscheidsetentje met de naaste collega’s en natuurlijk nog eens shoppen met dochterlief :). Ik moet jullie niet vertellen dat mijn week België behoorlijk hectisch was, op trot van s’morgens tot s’avonds, gelukkig hebben we goede buren die me bijsprongen om op tijd onze hond Kenzo eens buiten te laten.

En dan was het zondag, nog een laatste keer een balletje slaan met de tennisvriendinnen daarna valies pakken, zorgen dat het huis netjes achtergelaten wordt en hup naar Eindhoven voor mijn vlucht van 19u30 richting Faro…..

Gerrit stond me op te wachten en keek zo uit naar het weerzien dat hij er zelfs een uur te vroeg was 🙂 (dat was de stress van het moment 🙂 ). Het was een zeer aangenaam weerzien en het uurtje naar huis vloog voorbij zoveel te vertellen. Wat een verassing, er stonden kaarsjes klaar en bloemetjes uit onze tuin, zelfs aan hapjes had Gerrit gedacht, tijd voor een welkomsglaasje dus! Ik had maandag wel een dagje verlog gevraagd aan Gerrit want de hectische laatste week begon ik nu pas goed te voelen….

Maar hier in Portugal denkt men daar wel even anders over 🙂 om 7u30 werd er al aan de deur geklopt en hadden we onze eerste bezoeker….. Maar het zonnetje was al van de partij en het ontbijtje op ons terras maakte dat vroege opstaan meer dan goed! Nu het licht was kon ik ook onmiddellijk vaststellen dat er hier al veel werk was verzet, zowel in de tuin als de eerste afbraakwerken in de badkamers. Sterk team hier!

Na het ontbijt was het tijd om rond te gaan rijden want ja…. er moet hier wel nog het één en anders beslist worden en Gerrit zat vol ongedud op mijn komst te wachten dus wij weg voor een hele dag tegels kiezen, douches en bijhorende kranen zoeken even tussendoor een terrasje doen en ik wilde toch eens even aan zee een wandeling gaan maken….

Het was dan ook al behoorlijk laat als we terug richting ons paradijs reden en eerlijk.. ik was behoorlijk moe, een dagje verlof had ik me toch net iets anders voorgesteld maar we hadden wel een voldaan gevoel en dat was het belangrijkste.

Vandaag dan maar wat rustiger aan zeker…. Nope toch niet, de tuinman was hier al tegen 8u30 en er moest ook nog wat was gedaan worden, een brood bakken en dan ook nog de aannemer ontvangen. We verwachten ook nog post uit België dus ook nog even naar de brievenbus stappen (lees een goede wandeling van 15 min heen en weer 🙂 ).

Nu even tijd voor een verse gember thee en deze tekst schrijven zodat jullie een beetje op de hoogte blijven van het reilen en zeilen hier in Portugal. Dadelijk verwachten we onze vlaamse buurman ook nog even en daarna ga ik met veel zin een eerste keer koken in mijn Portugese keuken :).

Onze aannemer heeft ons de nodige instructies doorgegeven dus morgen moeten we alles wat er nodig is om de badkamers te renoveren gaan bestellen maar hier kijken we wel naar uit want we mogen al denken aan weer opbouwen ipv afbreken….

Ik wil jullie nog bedanken voor het lezen en volgen van onze blog en zeg met plezier tot de volgende….

Zonnige groeten

Ann

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *