Een eerste balans

Ondertussen verblijf ik een week in onze Portugese Quinta, tijd om al eens een eerste balans op te maken.

Laten we misschien even met het slechte nieuws beginnen want er is hier deze week inderdaad een lijk uit de kast gevallen.

De zwembadvergunning die er zou geweest zijn blijkt er nu toch niet te zijn. Wil dit nu zeggen dat er nooit een zwembad kan en mag komen ? Neen, totaal niet maar het wordt alleen wat moeilijker, er moeten wat meer procedures gevolgd worden, het zal wat meer tijd in beslag nemen en het gaat ons vooral wat meer geld kosten !  Concreet betekent dit dat we dit jaar 2017 met een tijdelijk exemplaar zullen moeten starten en tegelijk de nodige vergunningen aanvragen voor de definitieve oplossing. We gaan er van uit dat we volgende winter reeds met de bouw hiervan kunnen beginnen. Ondertussen beginnen we de systemen te kennen die er hier bestaan om zulke regeltjes en wetten te omzeilen en geloof me maar: Portugal is 10 keer erger dan België !  Met een beetje creativiteit en geduld kan je hier nog een illegaal gebouw omtoveren in een vakantiecomplex dat met geldige vergunningen wordt gerund !

Anderzijds behoefte aan enkele positieve vibes ?  Afgelopen week zijn er metingen uitgevoerd op het eigendom en we vonden niet zover van de woning een locatie wat we een erg goede internet verbinding hadden (via 4G).  Die terminologieën zijn zo goed als Chinees voor mij maar ik hoorde dat we snelheden haalden van > 35 Mb/sec, wat blijkbaar voor deze regio een zeer goed resultaat is. Bedenk dat wij hier op een bergflank zitten, ver weg van de bewoonde wereld.  De jongens die deze metingen uit voerden waren in ieder geval zeer gelukkig met deze resultaten, ik dus ook maar ……. zonder het allemaal goed en wel te begrijpen

Ondertussen zijn er ook 5 mogelijke leveranciers gepasseerd die het absoluut zagen zitten om hier enkele (lees: 40) zonnepaneeltjes neer te poten + bijbehorende batterijen en technische installatie. De offertes worden nog deze week geëvalueerd zodat dit eerste grote technische pakket kan toegewezen worden en men -liefst zo snel mogelijk- aan deze klus kan beginnen. Voor de geïnteresseerden en/of specialisten: ons stroomfabriekske zal een vermogen hebben van 10.400 kWp.

Nog meer happy vibes nodig : het weer is hier momenteel werkelijk schitterend ! Meermaals heb ik deze week in mijn T-shirt buiten gewerkt ….. en nog gezweet ook !  Even heb ik vandaag ook overwogen om een korte broek te gaan aan doen maar dat  is er uiteindelijk niet meer van gekomen. Ook het middagmaal heb ik meermaals buiten genuttigd onder een stalend zonnetje !  Anderzijds hoor ik hier dan ook weer zeggen dat dit voor deze periode van het jaar zeer uitzonderlijk is.

Nog ééntje ? De website begint stilaan vorm te krijgen !   Uiteraard blijft dit een beginversie omdat we -bijvoorbeeld- nog steeds geen foto’s kunnen trekken van de kamers en er wordt tot op vandaag ook nog bijna dagelijks aan de lay out gesleuteld.  Verder kan je er wel een boel informatie op terug vinden en er is ook een contactformulier wat het boeken zeer handig maakt !  Vergeet vooral dat laatste niet ! 🙂  Dit alles op www.ninho.be  Tip: sla deze link alvast ergens op in uw favorieten !

Dan zou ik het verder nog kunnen hebben over de schouwbrand die ik hier van de week had, de Maserati die ik tracht los te peuteren van de vorige eigenaar, de wespennest waar ik ongewild vol in pakte tijdens het afbreken van het zwembad, de tuinman die een mooie boom af zaagde zonder dat onze bedoeling was, de grote graafmachine die op woensdag (25 januari! komt, de verwarmingsjongens die momenteel de revue passeren voor hun offerte, de eerste boekingen die binnen lopen, ……. Maar dit zou ons allemaal te ver leiden. Anderzijds: als we dit deze week allemaal belichten weten we volgende week niet mee wat te schrijven !   🙂

Een zonnige groet,
Gerrit

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *