Hoe alles begon

Toen we elkaar leerde kennen, nu bijna zo’n 2 jaar geleden was het snel duidelijk dat we beiden klaar waren voor  een nieuw begin. Wat dit juist zou worden en hoe we dit gingen aanpakken lieten we even in het midden. Wat wel snel duidelijk was, was het feit dat we beiden liefst naar het buitenland zouden gaan…. In de zomer van 2015 zijn we met de mobilhome naar Kroatië vertrokken omdat Gerrit dit een zeer mooi land vond en wilde weten of ik er net zo over dacht. Hij zag het volledig zitten om daar -bijvoorbeeld- een camping te openen. Het was een zeer leerrijke vakantie en Kroatië is inderdaad een mooi land, maar om er me nu te gaan vestigen??  Toch maar niet.  Kort daarvoor -in mei 2015- was Gerrit naar Portugal getrokken voor een uitwisselingsprogramma met de lokale brandweer! Hij was er enorm van onder de indruk en wilde me ook wel eens mee nemen naar dit land …..
Waar we ondertussen al uit waren was het feit dat we beiden wel een B&B zouden willen openen. Eind november 2015 gingen we dus voor een weekje naar het zuiden van Portugal, de Algarve. Wat me al meteen opviel was dat het klimaat er voor de tijd van het jaar  zeer aangenaam was. Eind november in T-shirt met korte mouwen een koffietje drinken met zich op de zee, wat een meevaller……
Maar als we hier een B&B zouden willen openen moesten we uiteraard ook het juiste pand hiervoor vinden. Wij trokken dus onze stoute schoenen aan en stapte enkele immobiëlenkantoren binnen. Zo starte onze zoektocht die uiteindelijk ongeveer een jaar zou duren …..
In februari 2016 gingen we voor een tweede keer naar Portugal, ondertussen werden ons om de haverklap voorstellen gedaan en zochten we er iedere keer de panden uit die ons het meest aanstonden…. Uiteraard waren dit slopende en heel vermoeiende dagen. Dagenlang toerden we door de ganse Algarve, zowat elk dorpje werd bezocht !  Iedere keer vlogen we terug naar België met weer andere ideeën, veel info over de bezochte panden en nieuw “huiswerk”! Ganse avonden werd het internet afgezocht op zoek naar dat éne pand. ìn april 2016 boekten we opnieuw een korte trip om nog maar eens naar enkele mogelijke panden te gaan kijken. In Moncarapacho vonden we iets heel moois, achteraf bleken er zoveel bouwovertredingen te zitten op dit pand dat we hier noodgedwongen van af moesten zien.  Een serieuze opdoffer !
We gaven uiteraard niet op, Rome is tenslotte ook niet op 1 dag gebouwd…. Ondertussen kwam de zomer eraan en boekte we begin juni 2016 onze vakantie…. uiteraard opnieuw naar Portugal. Ook deze vakantie stond volledig in het teken van onze zoektocht en we keken zelfs ook al eens uit naar een bouwgrond. Maar ook dit bleek niet zo evident als we hadden gedacht, dus ook deze vakantie vonden we niet het geschikte pand! In de periode die we thuis waren bleven we contact houden met de immobiëlenkantoren en werden ons wekelijks nieuwe panden voorgesteld. Begin september 2016 trokken we opnieuw volle moed naar Portugal met onder onze arm een hele resem mogelijke eigendommen die we gingen bezoeken….. Eerlijk gezegd begon bij mij de moed iets te zakken en ik had net tegen Gerrit gezegd eens we thuis komen gaan we het allemaal toch nog eens goed laten bezinken….. En net op dat moment -een dag voor we terug naar huis moesten vertrekken- bezochten we een pand met een fenomenaal uitzicht richting de zee…. Zou het echt? Zou het dit inderdaad kunnen worden? Onze laatste dag in Portugal zijn we toch nog eens terug gegaan en ja dit ging het echt worden…..
Met trots stellen wij jullie dan ook graag onze Quinta voor….

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *