Gerrit zijn vertrek

Ondertussen heeft Gerrit zijn laatste werkdag hier in België achter de rug, deze viel op vrijdag 13 januari.  Wat een datum om ermee te stoppen .   Het is een heel bewogen week geweest en bedoeling was dat Gerrit zondag 15/01 richting Portugal ging vertrekken met de auto.  Maar ja, als je op een vrijdag de 13de stopt met werken kan er al eens iets mis gaan, toch? Hoe dan ook we zijn niet bij de pakken blijven zitten en hij is dan maar een dagje later aan de 2.280 km lange trip begonnen.  Op zich geen enkel probleem want er stonden nog niet echt afspraken geboekt in het verre -en vooral mooie- Portugal.

Maandag 16/01 om 6u is hij dan met een propvolle auto vertrokken voor een (zeer) lange autorit richting het zuiden. Alles is echter vrij vlot verlopen en 1400km verder zat hij in Spanje waar hij dan ook de nacht heeft doorgebracht.

Dinsdag 17/01 rond 16u kreeg ik het bericht dat hij was toegekomen en dat de termometer van zijn auto 17gr aangaf. Op dat moment was dat zo maar even een verschil van 19° want hier was het toen -2. Meer in het binnenland van Portugal was de hoogst geziene temperatuur 18,5°. Wat een verschil met ons Belgen landje toch …..

Eens de auto uitgeladen kan hij nog in de laatste zonnestralen zijn eerste Portugese pintje drinken…. (—> voor de kenners: het was een “Super Bock” 🙂 )

Dag 1 ter plaatse is voor een deel op gegaan aan het af breken van zwembad (nog lang niet klaar) maar ook aan het vast leggen van afspraken met de verschillende mogelijke leveranciers voor de technieken van de woning.  Wat bedoelen we hier mee ?

De huidige zonnepanelen zijn bijvoorbeeld ruim ontoereikend en dringend aan vervanging toe. Deze installatie wekt maximum +/- 900 Watt/uur op en heeft een set batterijen die eerder in een museum thuis horen dan wel in een moderne B&B. Een eerste mogelijke leverancier keek zich de ogen uit toen hij de huidige installatie zag staan en was nog verbaasder dat deze nog werkte ook.  Volgens hem moeten wij nu zowat de oudste installatie hebben van de westelijke Algarve.  Niet zo verwonderlijk ook, de vorige eigenaar heeft deze 2e hands gekocht toen hij het huis liet bouwen in 2004. Deze complete installatie moet dus verdwijnen en vervangen worden. De huidige denkpiste is om een installatie te (laten) bouwen die minstens 10 keer zwaarder is. Al is er ook al een leverancier gepasseerd die voor stelde om alles een slordige dertig keer zwaarder te maken.  Het bijbehorende prijskaartje deed ons beide even naar adem snakken.  Op het huidige autosalon koop je voor een gelijkaardig bedrag een niet onaardige Porsche …..met nog enkele leuke opties er bovenop !  Met die vent gaan we meer dan waarschijnlijk niet in zee !  Ook nog het vermelden waard: Quinta O Ninho is niet met het elektriciteitsnet verbonden !  Alle elektriciteit die dus verbruikt wordt in de B&B zullen wij zelf moeten produceren en opslaan. Zijn we groen …. of zijn we groen ?  🙂

Verder moet ook de warm water voorziening vernieuwd worden, de verwarmingsinstallatie van de woning, de badkamers krijgen een zeer flinke beurt, alles moet binnen geschilderd worden, ……  Over al deze zaken later meer !

Werk genoeg dus voor de locale aannemers, maar die moeten uiteraard allemaal eerst even de revue passeren om een -liefst passende- offerte maken !

U merkt: wij werken rustig verder …….

Later meer !

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *